Dagny Ros


Over Dagny Ros 

De Nigella van het hoge Noorden: simpel, gezond en lekker! De IJslandse Dagny Ros Asmundsdottir besloot een aantal jaren geleden dat zij haar tweede thuis in Antwerpen wilde laten delen in de gezonde en lekkere eetcultuur van haar geboorteland IJsland.
Haar creaties zijn gebaseerd op de Scandinavische keuken, maar Dagny laat haar creativiteit graag de vrije loop door kruiden en specerijen uit de hele wereld toe te voegen. Dit resulteert in spannende en creatieve gerechten om je vingers bij af te likken. Simpel, gezond en lekker, dat is haar credo.
​In 2008 startte ze ook haar eigen zaak in Antwerpen, ‘Fisk Boutique’, waar ze in een handomdraai haar lekkere gerechten op tafel tovert. Asmundsdottirs boek ‘Easy Iceland’ is ‘the icing on the cake’ en maakt je helemaal wegwijs in de gezonde maar vooral lekkere eetcultuur van haar thuisland.

Bibliografie

Easy Iceland

​Het ruwe en spectaculaire IJsland maakte de laatste jaren furore als populaire reisbestemming. Maar ook de IJslandse keuken is het ont¬dekken waard! Met haar traiteurservice Fisk Boutique, in het televisieprogramma De Perfecte Keuken met Piet Huysentruyt en in Toasted! op de kooktelevisiezender Njam! verraste de blonde keukenprinses Dagn. Rós vriend en viking met haar Scandinavische kookkunsten. In haar boek 'Easy Iceland' maakt ze je helemaal wegwijs in de gezonde maar vooral lekkere eetcultuur van haar geboorteland. Dagn. Rós wil in haar boek aantonen dat koken absoluut niet moeilijk hoeft te zijn, of je nu eten klaarmaakt voor een doordeweekse dag of voor een feestelijk diner voor vrienden of familie. Er is één constante in haar keuken: f_u_n_! Koken moet leuk zijn. Liefst zo gezond mogelijk, maar een decadente Snickerstaart waar je de vingers van af likt, dat mag ook af en toe. Dagny's keuken, dat is zorgeloos genieten van puur voedsel. Haar credo 'easy, healthy, delicious' weergalmt in al haar recepten.

Easy Nordic

Dagny Rós Asmundsdottir, IJslandse chef in Antwerpen, kookt zoals ze praat: met
vuur, passie en een tikje branie. In Easy Nordic brengt ze een ode aan de IJslandse kunst van het leven: lekker eten, qualitytime met familie en vrienden, klein geluk. De 75 gerechten zijn lekker, snel en gezond en maken het makkelijk om een druk leven toch te combineren met een gezonde levensstijl.