Ish Ait Hamou


Over Ish

Ish Aït Hamou (1987), bij het grote publiek vooral bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance, schrijft van jongs af verhalen. Zijn liefde voor dans en choreografie gaat hand in hand met die voor woorden.
In 2014 debuteerde hij met het boek Hard hart, waarvan ondertussen meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht.
Doorbraak
In 2005 kreeg Ait Hamou een opdracht als choreograaf bij Adidas in Duitsland, waarna hij een driejarige samenwerking aanging met het agentschap dat hem de opdracht bij Adidas bezorgde.
Bibliografie
  • Hard hart (2014)
  • Cécile (2015)
  • Als je iemand verliest die je niet kan verliezen (2016)

Profiel

Televisie
Ait Hamou was in Nederland en Vlaanderen te zien als choreograaf in So You Think You Can Dance, waar hij later als jurylid zou fungeren. Daarnaast was hij onder andere te zien als choreograaf in Dansdate en als deelnemer in Terug naar eigen land. In 2016 presenteert hij het dansprogramma Alors on danse.
Eerbetoon
  • 2016: Prijs van de Gelijkheid

Bibliografie

Hard Hart 

Het boek werd onder de Nederlandse titel ‘Hard Hart’ op 31 januari 2014 officieel op Vlaanderen en Nederland losgelaten. De eerste recensies waren bijzonder lovend: het boek kreeg o.a. vier sterren in de Standaard Der Letteren en werd positief onthaald in De Leeswolf .

Cécile

Dit verhaal is nog rauwer, extra uitgepuurd en verrassender.
De research die Ish deed in z’n vaderland heeft geloond: het verhaal dat geïnspireerd is op de historiek van zijn vader laat ons de sfeer van een zuid-Marokkaans dorpje proeven en voelen. Door zich samen met zijn vader onder te dompelen in zijn roots heeft het hoofdpersonage én zijn omgeving vorm gekregen.

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

Ish Ait Hamou weet als geen ander hoe hij een verhaal in woorden en zinnen moet omzetten om zijn lezers te inspireren. Naar aanleiding van de nieuwe scholencampagne van Te Gek?! schreef hij een verbluffende novelle over twee mensen die door het lot met elkaar worden verbonden. 
Nadat Vlaanderen en Nederland massaal verliefd werden op Djibril, het beklijvende hoofdpersonage uit de bestseller Cécile (2015), spreekt hij in Als je iemand verliest die je niet kunt verliezen door de monden van vluchteling Sulayman en dokter Sheila.
Als je iemand verliest die je niet kan verliezen is dus het derde boek van zijn hand en Ish bewijst hiermee opnieuw dat hij een meesterverteller is.